hold dine øjne raske og lev dit liv i klarhed med Essilor

hold dine øjne raske og lev dit liv i klarhed med Essilor

Øjets udvikling

Vi er alle modtagelige for forskellige øjenproblemer i løbet af livet.
Nogle af dem er arvelige, andre udvikles med alderen.

 

BØRN (0-10 år)

Synet er den sidste af vores sanser, der dannes i livmoderen. Når et spædbarn er tre dage gammelt, kan det fokusere på sin mors ansigt, og inden for seks kan det genkende ansigtet. Synet udvikler sig, fordi øjet stimuleres.

 

Udviklingen stopper i 6-årsalderen. Når barnet er 6 måneder, bekræftes det ved en undersøgelse, at barnet er i stand til at følge en genstand med øjnene, at øjnene reagerer på lys, og at barnet ikke kniber øjnene sammen. Amblyopi (dårligt syn på det ene eller begge øjne) og strabismus (skelen) hænger ofte sammen, og begge dele skal behandles inden 6-årsalderen, hvor øjets udvikling stopper.

 

Forældrene bør især være opmærksomme på, om barnet ofte kun bruger det ene øje, selv om det måske ikke er forbundet med tydeligt ubehag. Hyperopi (langsynethed) er almindeligt blandt børn og skal korrigeres, hvis det varer ved. Myopi (nærsynethed) er ofte arveligt og forekommer typisk i 5-10-årsalderen.

Tip #1

Beskyt dit barns øjne mod UV-stråler, for deres øjne er langt mere skrøbelige end voksnes øjne.

Tip #2

Sørg for at få undersøgt dit barns syn regelmæssigt for at sikre et godt syn i fremtiden.

Tip #1

Juster lysintensiteten på skærme og skrivebordslamper, så de giver et ensartet lys over hele det område, du ser på.

Tip #2

Tag pauser på 20 sekunder hvert 20. minut ved ganske enkelt at se væk.

UNGE VOKSNE
(18-44 år)

Der er brug for særlig opmærksomhed ved visse aktiviteter og begivenheder såsom sport. Hvis man ser på digitale skærme i længere tid ad gangen, kan det medføre en række problemer med øjnene og synet.

 
Brug korrigerende briller eller kontaktlinser, så snart du får brug for det. Det anbefales at bruge individuelt tilpassede brilleglas, der tager højde for livet i den digitale verden, og som korrigerer de defekter, der medfører trætte øjne.

 
Læs mere om Essilor Eyezen - et brilleglas, der er skræddersyet til at støtte og beskytte dine øjne i en digital hverdag.

VOKSNE (45-60 år)

Det er helt naturligt, at vores øjne ændrer sig med alderen. De fleste mennesker oplever de største forandringer i synet i 40'erne og 50'erne. Omkring 40-årsalderen bliver der brug for en komplet øjenundersøgelse med henblik på at behandle nyudviklet presbyopi (langsynethed) og for at sikre, at aldersrelaterede sygdomme ikke er ved at udvikle sig. Øjet kan også blive generet af solskin, blændende solreflekser på forruden under kørsel eller forlygter om natten.

 

Optikeren kan hjælpe dig med at vælge det rigtige brilleglas, afhængigt af din livsstil og af, hvor stort problemet med øjet eller synet er. Løsningen kan være simple læsebriller, brilleglas til mellemlang afstand eller progressive brilleglas som den optimale løsning. Aktivitetsspecifikke brilleglas er måske den bedste løsning til specifikke aktiviteter som sport eller kontorbrug.

Tip #1

Tal med dine lokale optiker, der kan hjælpe dig med at finde de rigtige brilleglas baseret på din livsstil, dine behov og dit syn.

Læs mere om progressive Essilor Varilux brilleglas - de mest avancerede progressive brilleglas på markedet i dag.

Vær opmærksom på

For personer, der har fået fjernet katarakter (grå stær), eller som lider af visse medicinske tilstande, findes der særligt udstyr, som kan gøre det mere behageligt at se ved udendørs aktiviteter.

Essilor Transitions brilleglas bliver automatisk mørkere udendørs, så du ser verden i det bedste lys.

LÆS MERE

SENIORER (over 60 år)

 

Udviklingen af presbyopi bliver langsommere omkring 60-årsalderen, men øjets aldring medfører ofte sygdomme, der resulterer i dårligt syn eller blindhed, og risikoen øges med alderen og afhængigt af genetiske forhold.

 

Efterhånden som vi bliver ældre, bliver øjnene oftere og mere trætte, og de generes i højere grad af lys. Det perifære syn reduceres gradvist med op til 10 %, og farvesynet forværres.

Hvor?
Find din lokale
Essilor optiker

Find nærmeste optiker