Vidste du at...?

Hvert år bliver 3,2 millioner mennesker blinde som følge af øjenlidelser, der skyldes langvarig udsættelse for UV-stråler. 

 

Vidste du at...?

Hvert år bliver 3,2 millioner mennesker blinde som følge af øjenlidelser, der skyldes langvarig udsættelse for UV-stråler. 

 

Husker du at beskytte dine øjne?

Vi ved godt, at solen kan være skadeligt for huden, men vidste du også, at både solens stråler og kunstig belysning kan skade øjnene?

 

Ultraviolet og blåt-violet lys kan medvirke til øjensygdomme, og derfor anbefaler vi brilleglas, der beskytter mod skadeligt lys.

Blåt lys

Blåt lys er en del af det synlige lysspektrum, der udstråles både af solen og af kunstige lyskilder som digitale skærme og fluorescerende lyskilder. Denne type lys absorberes dybt inde i øjet, hvor det kan have en skadelig indvirkning på synet.

  • Blåt lys og maculadegeneration: Over tid angribes dine øjne mange gange af skadeligt lys, og det bør ikke ignoreres. Beskyttelse mod følgerne af dette er det første forsvar mod aldersrelateret maculadegeneration (AMD) og katarakt (grå stær).
  • Briller med blokering af blåt lys: Brilleglas med selektiv fotobeskyttelse er specifikt designet til dette formål. De lader det gode lys passere og filtrerer de UV-stråler, der bidrager til udvikling af katarakt, og de blå-violette stråler, der udløser AMD. Det kan hjælpe med til at sikre nethindecellerne en længere levetid.
  • Varig beskyttelse af øjnene: Brilleglas med Essilor Eye Protect System eller Essilor Crizal Prevencia hjælper med til at beskytte øjnene mod skadeligt blå-violet lys i almindelige hverdagssituationer med fx sollys, indendørs belysning og digitale skærme.

Vidste du at...?

 

Blåt lys medvirker til digital øjenbelastning

 
Essilor Eyezen er enkeltstyrkeglas, der minimerer øjenbelastning og beskytter mod skadeligt blåt lys.

LÆS MERE

 Essilor Eye Protect System beskytter dine øjne mod skadelige UV-stråler og blå-violet lys.

LÆS MERE

UV-stråler

Solens ultraviolette stråler er usynlige, men de angriber øjnene hver dag. Det er velkendt, at UV-stråler skader huden, men de er faktisk lige så skadelige for øjnene. Læs mere om UV og om dine øjne, så du altid kan sørge for at være beskyttet.

  • 365 dage om året: Det er en udbredt misforståelse, at UV-stråler er det samme som solskin. 40 % af den årlige UV-eksponering sker, når vi ikke er i direkte sollys. Øjnene udsættes for UV-stråling 365 dage om året, selv i overskyet vejr og indendørs
  • 360° eksponering: Vi er omgivet af UV-stråler, fordi de kan reflekteres fra overflader som vand, sne, vinduer og fortove. Faktisk er det kun halvdelen af al UV-stråling, der kommer direkte fra solen. Den anden halvdel rammer øjet fra siden eller fra reflekser fra bagsiden af brilleglasset. Så selv om vi står med ryggen til solen eller i skyggen, kan UV-stråler nå vores øjne. Øjnene bør ligesom huden beskyttes mod gennemtrængning af UV-stråler.

 Essilor Xperio er polariserende solbrilleglas med god komfort, UV-beskyttelse og færre blændende reflekser.

LÆS MERE

 Essilor Transitions er farveskiftende brilleglas, der bliver mørkere udendørs, så du ser livet i det bedste lys.

LÆS MERE

40% 

af den årlige UV-eksponering sker, når vi ikke er i fuldt sollys

Hvor?
Find din lokale
Essilor optiker

Find nærmeste optiker